Yargısal Faaliyetleri İcra Eden Avukatlar Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf YARGISAL FAALİYETLERİ İCRA EDEN AVUKATLAR TAM KAPANMA DÖNEMİNDE KISITLAMAY…

 

 

Yargısal Faaliyetleri İcra Eden Avukatlar Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf

 

Yargısal Faaliyetleri İcra Eden Avukatlar Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf

YARGISAL FAALİYETLERİ İCRA EDEN AVUKATLAR TAM KAPANMA DÖNEMİNDE KISITLAMAYA TABİ OLMAYACAK

Yargısal faaliyetlerin aksatılmaması amacıyla 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma döneminde avukatların kısıtlamaya tabi olmayacağı bildirildi.

Bilim Kurulunun tavsiyesi ve 26 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda kısmi kapanma ve esnek çalışma yöntemlerine yeni bir takım önlemler eklenerek tedbirler arttırıldı.

İçişleri Bakanlığı da, yayımladığı genelge ile kısıtlamadan muaf tutulacak meslek grupları listesini güncelleyerek yayınladı. Bakanlık, bu gruplara avukatları da ekledi.

Buna göre; avukatlar ve stajyer avukatlar yargısal faaliyetleriyle sınırlı olması kaydıyla kısıtlamalardan muaf tutulacak.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı süre içerisinde avukatlarla ilgili durum şöyle açıklandı:

Genelgenin ekinde yer alan “Muafiyet Yerler ve Kişiler” Listesinin 33’üncü ve 34’üncü maddeleri uyarınca yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların ve avukat stajyerlerinin; sokağa çıkma kısıtlaması süresince bulundukları şehir içinde ve zorunlu hallerde bürolarına, vekili bulundukları iş yerlerine, adliyelere, kolluk birimlerine, resmî kurumlara, noterliklere gitmeleri herhangi bir kısıtlamaya tabii değildir.

Kaynak: T.C. Adalet Bakanlığı